שמנא - ממרח "כתומה לוהטת"

ממרח "כתומה לוהטת"

מתכון מאת גליה אפרת לממרח  דלעת ובטטה.

1/2 קילו דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות ( אפשר גם דלורית )

2 בטטות גדולות מקולפות חתוכות גס

2 גזרים מקולפים חתוכים גס

6-8  שיני שום

כוס עגבניות מיובשות

חצי כפית פלפל שחור טחון

כפית בזיליקום יבש

כפית אורגנו יבש

חצי כפית טימין יבש

שמן זית –  ברנע פישולין שמנא – עד חצי כוס

 הוראות הכנה

מבשלים את הדלעת ,בטטה וגזר עד לרמת "פירה" , מסננים מנוזלים עד כמה שניתן לאחר הבישול.

במעבד מזון לטחון קודם את הדלעת , גזר והבטטה ושיני השום עד לקבלת מרקם חלק

להוסיף בהדרגה את העגבניות עד שהכול נטחן למרקם הרצוי ( יש כאלו שאוהבים שנשארות "חתיכות" קטנות ).

להוסיף את השמן זית והתבלינים.

לסגור בכלי סגור ( רצוי צנצנת זכוכית מעוקרת ) עד 3 שבועות במקרר.

צילום: יפה שנברון

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י