מתכון לממרח שעועית לבנה, שקדים ושום

מתכון לסלט תאנים, גבינה בולגרית ועלי בייבי

מתכון מיוחד ממטבח השוק של פרנצ’סקה לממרח שעועית לבנה, שקדים ושום, הידוע בכינויו: טעים ברמות של כלה קשוחה!

מצרכים:
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת היטב
2/1 כוס שקדים לבנים
3-1 שיני שום, לפי הטעם
4/1 כוס שמן זית ברנע פישולין – שמנא
מלח גס, פלפל גרוס
תוספות אופציונליות:
צ’ילי חריף/בצל מטוגן/עשבי תיבול טריים

אופן הכנה:
לטחון את כל המצרכים במג’ימיקס, להוסיף כ-4/1 כוס מים
כדי לעזור לממרח להיפתח
טוחנים עד לקבלת מחית חלקה.
לקבלת מרקם גס אפשר לעבוד בפולסים.
מעבירים לקערה ומתבלים לפי הטעם
מוסיפים שמן זית ברנע פישולין – שמנא כך שיעטוף את הממרח
כדי שטעמו יורגש
במקרר יחזיק כשבועיים, ניתן להכין מראש ולהקפיא.

בתיאבון!

מלאו את הפרטים הבאים




3215