מסיק משפחות

בית הבד “שמנא”- פותח את שעריו לפעילות מסיק חוויתית לכל המשפחה,
בתאריכים אוקטובר-דצמבר למסיק

בית הבד שמנא במושב חגור, פותח מידי שנה את שעריו בשבתות לפעילות מסיק משפחתית, חוויתית, מפתחת ומהנה.

שמנא מזמינים את כל המשפחה לפעילות המתקיימת בשבתות, בליבו של המושב הציורי חגור, בסמוך לחורשת עצי הזית. הפעילות מבוססת על תחנות הפעלה חוויתיות, מסיק ידני כבימי קדם, ובנוסף למסיק המודרני באמצעות מנערת.

פעילות המסיק נערכת באווירה כפרית, בכרם הזיתים של משפחת אברמוב, הנמצא במושב חגור, 15 דקות בלבד מתל אביב.

המשתתפים בפעילות מתנסים בתהליך האותנטי של מסיק זיתים ידני ועורכים הכרות עם מסיק בטכנולוגיה מודרנית – במכונות חדשניות וייחודיות לבית הבד. הפעילות בכרם הזיתים מתובלת בסיפורים ואגדות מעולם הזית והשמן. כשהם ישובים על יריעות הבד בכרם, סביב העצים, ילמדו הילדים למסוק ולכבוש זיתים ויקחו עמם מזכרת: צנצנת זיתים שמסקו בעצמם – שיהפכו לזיתי מאכל טעימים בתוך שבועות ספורים.

הביקור ממשיך בסיור בבית הבד, צפייה במכשור מתקדם להפקת שמן זית בתהליך אשר מותיר בו את מירב היתרונות התזונתיים והבריאותיים. לסיום טועמים המשתתפים מהזיתים ומשמן הזית האיכותי של שמנא.

בחווית המסיק המשפחתית בשמנא כוללת את התחנות הבאות:

יציאה מבית הבד לסיור והדרכה בכרמי הזיתים של המשק, הכולל הסבר וסיפור על הזית בארץ ישראל, שירים ואגדות על פרי עץ הזית ועל שמנו

משתתפים במסיק ידני כשם שמסקו אבותינו, רואים ועוזרים לפרוס יריעות במסיק מודרני באמצעות מנערת – טרקטור ניעור חדיש “מנערת” – חוויה מיוחדת ובלתי נשכחת.
משתתפים בסדנא לכבישת זיתים שמתחילה בכרם וממשיכה בבית בהתאם למתכון שמקבלים.

התנסות בעצירת שמן בבית בד עתיק /אבני ריחיים.

מקבלים הסבר על קו הייצור המודרני של שמנא שיובא לארץ מטוסקנה, ועל ייחודו כבית בד ירוק. הסבר מדוע שמנא הינו בית בד בוטיק (קו הייצור אינו עובד בשבת) .

מסיימים בטעימות של שמני זית טריים והסבר על שמני הזית השונים.

משך הסיור: כשעתיים מתאים לגילאי 3 ומעלה
מחיר: 40 ש”ח לילד, 30 ש”ח למבוגר
לקבוצות (מינימום 20 משתתפים) המחיר הוא 35 ש”ח לילד, 25 ש”ח למבוגר (הזמנה טלפונית)

להרשמה התקשרו לטלפון 03-9033380

הסיורים מתקיימים גם בימי שישי לקבוצות (בתאום מראש)

בית הבד ‘שמנא’:
מערך הייצור המשוכלל של בית הבד “שמנא” מבוסס על שיטת הסחיטה המסורתית, המקובלת מזה מאות שנים, בחוות החקלאיות המפורסמות שבאיטליה המאפשרת ייצור שמן זית באיכות ובטעם המשובחים ביותר.
שיטת הייצור, מפרידה את השמן מהזית בסחיטה אחת ויחידה (לעומת ייצור תעשייתי המחמם את העיסה ומבצע שתי סחיטות ושטיפות). ייצור בסחיטה יחידה, מעניק לשמן שילוב יתרונות ייחודי, ובכלל זה – טעמו של השמן פירותי, מרוכז, מלא ועשיר בארומה, ערכי התזונה גבוהים במיוחד, בניהם פוליפנולים (נוגדי חימצון) וכן חיי המדף ארוכים יותר.
השמן מיוצר בכבישה קרה והוא מדורג כאיכותי ביותר- “כתית מעולה”.

ב”שמנא” במהלך העונה ניתן למצא שמן כ-8 סוגים שמנים, המופקים מזיתים מסוג מנזלינו, פיקואל וארבינקא (שמוצאם מספרד) ,קורונייקי (מיוון), פישולין (מצרפת), לצ’ינו (מאיטליה), סורי, נאבלי, ברנע (הארצישראלי) ועוד.

על מנת לאפשר גם למגדלים אחרים בארץ ליהנות מהטכנולוגיה הייחודית, בנה היצרן האיטלקי במיוחד בעבור בית הבד, מערך סחיטה כפול. כיום מהווה “שמנא” את בית הבד – בוטיק לשמן זית פרימיום, הגדול מסוגו בעולם בכבישה קרה, בדרגת האיכות העליונה “כתית מעולה “EXTRA VIRGIN.

גלריית תמונות ממסיק לאורך השנים:

מלאו את הפרטים הבאים