6LeF-aEUAAAAAMVIfEyATy9UXqhZuBva2kQty-zS

מתכון לאנטיפסטי

מתכון לאנטיפסטי

מצרכים:

1 בטטה גדולה שטופה היטב ולא קלופה
4 תפ"א בינוניים רצוי מוארכים שטופים ולא קלופים
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים
2 פקעות שומר
3 גזרים קלופים
1 בצל סגול גדול

מצרכים לרוטב:

6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
כמה גבעולי טימין טריים
3 שיני שום כתושות,
רבע כפית כמון – מומלץ לא חובה.

אופן ההכנה:

1. חותכים את כל הירקות לאורכם רצוי לרבעים מלבד הבטטה שאותה ניתן לחתוך לשישיות. מעבירים לקערה גדולה.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מסדרים את הירקות על תבנית אפייה רחבה, מרודפת בנייר אפייה.
5. מכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהירקות רכים ושחומים.

המלצות:
מומלץ להשתמש בשמן זית מהזנים ברנע- נבאלי – שמנא, שיספקו טעם עשיר של שמן זית אך ללא חריפות.
מומלץ להגיש לצד מנות בשר ודגים, כתוספת למנות עיקריות או כמנת פתיחה קלה.

בתיאבון!

מלאו את הפרטים הבאים





3215
Call Now Button