מתכון לחצילים ממולאים בממרח אגוזים

מתכון לחצילים ממולאים בממרח אגוזים

לקראת הסדנה הקרובה בשמנא עם אירמה קזר, הרי לפניכם מתכון ייחודי מן המטבח הגיאורגי – חצילים ממולאים בממרח אגוזים.

מצרכים:

3 חצילים או חצילי בייבי

חומרים למלית/ממרח אגוזים

2 כוסות אגוזי מלך טחונים דק

2-1 כפיות חומץ תפוחים (מומלץ)

2/1 צרור כוסברה טרייה קצוצה

1 כפית כוסברה יבשה טחונה

2/1 כפית זרעי כוסברה כתושה

אופן הכנת החציל:

חציל רגיל: פורסים לאורך או לעיגולים (בצורת זברה), ממליחים, מפלפלים ומשמנים עם מברשת במעט שמן זית ברנע פישולין שמנא ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה.

מורחים את פרוסת החציל המאורך במלית, מגלגלים לרול או על פרוסה עגולה, מורחים ומקשטים בגרעיני רימון.

חציל בייבי: חורצים לאורכו, ממליחים, מפלפלים ומברישים בשמן זית ברנע פישולין שמנא עם אותו הליך אפייה. ממלאים במעט מהמלית ומקשטים בגרעיני רימון.

אופן הכנת המלית:

מוזגים על האגוזים הטחונים את החומץ, ומערבבים אחרי שתיים שלוש דקות. החומץ מלבין את האגוזים ולכן הממרח לבן. לאחר מכן מוסיפים את יתר התבלינים ומתקנים תיבול.

בתיאבון!

מלאו את הפרטים הבאים




3215