6LeF-aEUAAAAAMVIfEyATy9UXqhZuBva2kQty-zS

מתכון לסלט סלק ועדשים

 In עיקרי

מתכון של דנה ניר

מרכיבים:

  • כוס עדשים שחורות לאחר השריה של 4 שעות לפחות
  • סלק גדול
  • חבילת עלים (תרד, בייבי, בייבי תרד..)
  • חצי חבילה גבינה בולגרית מעודנת 5%
  • חופן גדוש אגוזי מלך
  • תיבול: שמן זית – ברנע פישולין שמנא ולימון

הכנה:

  1. שוטפים את הסלק וחותכים לחתיכות גסות עם הקליפה. מכניסים לאידוי

במצנפת אידוי/סלסלת במבוק/קוסקוסייר למשך 15-20 דק' עד למרקם רך אבל לא רך מדי

במקביל:

  1. חולטים את העדשים: מכניסים לסיר עם מים רותחים למשך 2-3 דקות ומוציאים למי קרח או לשטיפה מתחת למי ברז קרים לעצירת הבישול.

מסננים.

  1. קוצצים את האגוזים, שוטפים את העלים וקורעים/חותכים גס, חותכים את הגבינה לקוביות קטנות
  2. מערבבים הכל ומתבלים

צילום: יפה שנברון

Recent Posts

Leave a Comment

Call Now Button