מתכון לצ’ורצ’חלה – ממתק גאורגי

מתכון לצ’ורצ’חלה – ממתק גאורגי

צ’ורצ’חלה הוא ממתק גאורגי, העשוי מאגוזי מלך או אגוזי לוז. אגוזי המלך חרוזים בחוט וטובלים אותו

ברפרפת מיץ ענבים ותולים אותו לייבוש.

מרכיבים:

כ- 600 גר’ אגוזי מלך או לוז – חצאיי אגוזים או רבעים (לא שבורים!)

300 גר’ קמח לבן

3/1 כוס קורנפלור

150 גר’ סוכר לבן או סטיביה

5.1 ליטר בקבוק יין תירוש

כלים:

חוט לבן ומחט

חוט עבה לקשירת הלולאה לטבילת המחרוזת ברפרפת

מטרפה

כף עץ

סיר 5 ליטר

1 קערה

1 מסננת עדינה לסינון התערובת

אופן הכנת מחרוזות אגוזי מלך:

1 .לוקחים חוט ומחט מתחילים לחרוז את אגוזי המלך על חוט בהתאם לאורך שרוצים.

אפשר לעשות אותם קטנים או ארוכים ואז לחתוך אותם להגשה.

2 .אחרי החריזה להשאיר “קצה חוט” כדי שבקצה נקשור חוט יותר עבה כדי ליצור לולאה

ובאמצעותו אנו נטבול ונתלה לייבוש. במידה וחוט הלולאה לא יהיה חזק במהלך

הטבילה המחרוזת תישאר ברפרפת.

אחרי שסיימנו לחרוז את אגוזי המלך או אגוזי הלוז מניחים בצד וניגשים להכין את הרפרפת.

שמנא בית בד כפרי, רחוב הכלנית 81 ,מושב חגור. טלפון: 9033380-03

אירמה קזר מגישה:

אופן הכנת הרפרפת:

1 .בקערה לערבב, את הקמח, קורנפלור וסוכר היטב.

2 .בסיר 5 ליטר לשים את 5.1 ליטר יין תירוש ולהוסיף את תערובת הקמחים עם

הסוכר עד לערבוב אחיד ומלא של הנוזלים והקמח במטרפה ידנית.

3 .לאחר הערבוב, יש לסנן את התערובת בכדי לקבל מרקם חלק ואחיד של כל

התערובת.

4 .בסיום הסינון יש לתת לתערובת לנוח כחצי שעה עד שעה מערבבים שוב לתערובת

אחידה ומניחים על הגז באש נמוכה-בינונית.

5 .כשהסיר על הגז על אש נמוכה-בינונית יש לערבב את התערובת בכף עץ ללא הפסק

כדי למנוע יצירת גושים. לא להיבהל, במידה ועדיין נוצרים גושים, מאחר ובשלב

ההסמכה הגושים ייעלמו כל עוד לא בישלתם על אש גבוהה ולא הפסקתם לערבב

כשזה על הגז.

6 .כשהרפרפת מתחילה להסמיך, יש לבדוק עם כף העץ באופן הבא: לוקחים מעט

מהרפרפת על כף העץ ולבדוק את ה”נפילה” שלה. אם הרפרפת “נופלת בקושי”, אזי

זה מוכן.

7 .במידה והרפרפת דלילה מוסיפים מעט קמח ובמידה והיא סמיכה מדי מוסיפים מעט

יין או מים רתוחים שהתקררו.

אופן טבילת המחרוזת:

1 .לוקחים כל מחרוזת ושמים ברפרפת בצורה מאוזנת וע”י כף העץ מכסים את האגוזים

ומושכים באמצעות הלולאה בצורה אלכסונית.

2 .ניתן לטבול פעמיים ברפרפת.

הגשה:

– לחתוך לפרוסות דקות או עבות ולהגיש עם שקדים וצימוקים

– ניתן למזוג את הרפרפת לכוסות קטנות ומלמעלה לפזר שקדים, אגוזים, פיסטוקים

ניתן למזוג את הרפרפת לתבניות סיליקון קטנות ולהגיש אותם כקינוח קטן.

מלאו את הפרטים הבאים




3215