מתכון לצ’ימצ’ורי

מתכון לצ’ימצ’ורי – של דניאל ריינר

זהו המתכון המנצח בתחרות המתכונים של “שמנא” – צ’ימצ’ורי בשמן זית, של דניאל ריינר.

דניאל מספר: 

“אני הגעתי לארץ מצ’ילה ואצלנו הצ’ימצ’ורי הוא כמו פה הטחינה.

הוא נמצא תמיד שמכינים בשרים , אבל גם משמש כממרח בהמון מאכלים אחרים.

בצ’ילה מכינים צ’ימצ’ורי עם שמן רגיל, אבל בגלל שאני מאוד אוהב שמן זית… החלטתי לנסות עם שמן זית וזה הרבה הרבה יותר טעים.

בקיצור, המצאתי צ’ימצ’ורי ים תיכוני – מה עושים ?

לוקחים צרור פטרוזילה גדול מאוד וקוצצים אותו. מוסיפים שיני שום קצוצות מראש שום בינוני, מוסיפים מעט פפריקה מתוקה (בעיקר לצבע), מוסיפים 4 כפות חומץ ומכסים את כל התערובת עם שמן זית איכותי. משאירים כמה שעות עד שיספגו הטעמים ו….בון פרובצ’ו.

טעים ממש.”

תודה לדניאל ולשאר המשתתפים על המתכונים היצירתיים והמקוריים!

מלאו את הפרטים הבאים




3215