שמנא - מתכון עוגות דבש

מתכון עוגות דבש

מתכון עוגות דבש ותפוחים הפוכה: עוגה קלה בלי צורך במיקסר

מרכיבים למתכון לעוגת דבש:

  • 4 תפוחים גראנד סמית קלופים ( 2 חתוכים לפרוסות ו 2 לקוביות)
  • 3 ביצים xl
  • 3/4 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן זית "ברנע פישולין" – שמנא
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • כפית קינמון
  • חצי כוס דבש
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • (אפשרי גם להוסיף תמצית רום למי שאוהב)

אופן הכנה:

לחמם תנור ל 160-170 מעלות.

לקלף את התפוחים (ולחתוך כמו שרשום במרכיבים).

לסדר את התפוחים החתוכים לפרוסות בתבנית עם נייר אפייה (שנוכל לחלץ את העוגה כמו שצריך ושלא תתפרק) משומן בחמאה (לגרסת פרווה מחמאה).

לערבב סוכר חום+קינמון (לפי העין. זה לא מה שמופיע במרכיבים. ולא הרבה שלא יהיה מר) ולפזר מעל התפוחים.

בקערה לערבב לפי הסדר.

ביצים וסוכר לטרוף ידנית, להוסיף סוכר, סוכר חום, שמן לפני הדבש (כדי שהדבש יחליק החוצה ולא ידבק בכוס המדידה),את התפוחים שחתכנו לקוביות, את מה שנשאר מהסוכר והקינמון ששמנו לתפוחים, אבקת אפייה, תמצית וניל ולבסוף את הקמח למסה אחידה בלי גושים (המסה מעט כבדה).

לשפוך באופן שווה על התפוחים ולאפות עד שמזהיבה היטב וקיסם יוצא לח.

לצנן את העוגה, להפוך ולקלף ממנה את נייר האפייה.

*מומלץ עם כדור גלידה ליד

*כל סוג של תפוח ילך מצוין

*אפשרי להכין יומיים קודם לכן ולשמור במקרר.

מתכון לעוגת דבש גזר ותבלינים עם קרם דבש

מרכיבים למתכון לעוגת דבש גזר:

  • 4 ביצים L
  • חצי כוס סוכר
  • 200 מ"ל שמן זית  "ברנע פישולין" – שמנא (קצת פחות מכוס)
  • חצי כוס דבש
  • 3 גזרים בינויים קלופים ומגורדים גס
  •  2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • כפית הל/אגוז מוסקט/ציפורן טחונים. (אם שמים את כל התבלינים אז מעט מכל דבר שלא מר)
  • כפית קינמון.

מרכיבים לקרם דבש:

חצי מיכל שמנת מתוקה (120 מ"ל).אפשרי צמחית לגרסת הפרווה.

כף אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב/חלב סויה/חלב קוקוס

2 כפיות דבש.

אופן הכנה:

לחמם תנור ל 160-170 מעלות.

במיקסר עם מטרפה ביצים וסוכר לתערובת צהבהבה ותפוחה.

להוסיף שמן בזרם איטי ולאחר מכן את הדבש, תוך כדי ההקצפה להוסיף את הגזר.

בקערה לערבב את כל החומרים היבשים, להוסיף לתערובת הביצים, לוודא שאין גושים ולהכניס לתנור עד שהעוגה מזהיבה יפה.

קרם דבש:

להקציף שמנת למרקם של יוגורט, להוסיף אינסטנט, חלב ודבש עד לקבלת קרם יציב.

לאחר שהעוגה התקררה היטב למרוח את הקרם בשכבה אחידה ולכסות בניילון נצמד על מנת שלא יתייבש

*אפשרות לזלף מעט דבש על הקרם.

מתכון לעוגת דבש קלאסית עסיסית

מרכיבים:

  • כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן זית  "ברנע פישולין" – שמנא
  • כוס דבש
  • 3 ביצים L
  • כפית קינמון
  • ½ 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס תה חזק בטמפ' החדר

אופן הכנה:

לחמם תנור ל 160-170 מעלות.

במיקסר:

סוכר, שמן, דבש, ביצים וקינמון לתערובת אחידה, להוסיף קמח ואבקת אפייה (לערבב אותם יחד)

לטרוף לכמה שניות, עוצרים ושופכים לאט את התה (טמפ' חדר כדי שלא תהיה לנו חביתה)

ממשיכים לערבב עוד כמה שניות לתערובת אחידה ולמזוג לתבנית משומנת.

לאפות עד שכל הבית מתמלא בריח של עוגת דבש ושהיא זהובה היטב.

*שהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה מזלפים 2 כפות דבש ומורחים לגלייז מושלם!

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י