שמנא - מתכון: פויקה עם שמן זית

מתכון: פויקה עם שמן זית

רגע לפני ל"ג בעומר, שמנא מציגה, מתכון לפויקה עם שמן זית על פי המתכון של רות פוזדירקה
מצרכים:

1 ק"ג בשר שפונדרה (ללא עצם)
חתוך לקוביות גסות
חצי ק"ג בשר צלעות (מס' 2)
חתוך לקוביות גסות
ירקות שורש לבחירתכם
2 בצלים קצוצים גס
3 גזרים חתוכים גס
1 ראש סלרי חתוך גס
1 שורש פטרוזיליה חתוך
3 לפת חתוך גס (לא חובה)
מלח לפי טעם
כפית פלפל שחור
כמה עלי טימין טריים
4 כפות שמן
מים/כוס בירה/או כוס יין אדום

אופן ההכנה:

לחמם את סיר הפויקה מעל האש.

לאחר שהסיר לוהט, להוסיף את השמן ואת נתחי הבשר. לצרוב את הבשר מכל צד.
להוסיף טימין ולערבב 2 דקות.

להוסיף כוס מים,
לסגור המכסה ולבשל כרבע שעה עד שהמים נעלמים והסיר רוחש שוב.
להוסיף בהדרגה את הירקות.
לערבב לעוד 10 דקות.
להוסיף מלח ופלפל שחור, כוס מים
ולבשל שעה או יותר עד ריכוך והסמכת הרוטב..

אפשר להוסיף לסוף:
כף רסק עגבניות
2 כפות סילאן

אפשר להוסיף בירה או יין לבישול –
מי שאוהב

בהצלחה ובתיאבון????

צילום:עומר גרנות

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י