6LeF-aEUAAAAAMVIfEyATy9UXqhZuBva2kQty-zS

סלט עדשים שחורות עם בטטה ופלפלים קלויים

 In מנות פתיחה

מתכון מאת ענת בלאס

החומרים הדרושים:

2 כוסות עדשים שחורות

800 גר' קוביות בטטה

פלפלים אדומים וצהובים קלויים

פטרוזיליה

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית ברנע פישולין שמנא

4 כפות רכז רימונים

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף סילאן

מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. בצנצנת – מערבבים את חומרי הרוטב.
  2. שוטפים את העדשים ומכניסים לסיר עם שפע מים רותחים.
  3. מרתיחים שוב ומקטינים את האש.
  4. מבשלים על אש קטנה 15 דקות.
  5. מסננים את העדשים ומצננים.
  6. מניחים בתנור על גבי נייר אפיה את קוביות הבטטה, מתבלים מלח ושמן זית, צולים 15 דק' ב – 225 מעלות ומצננים.
  7. חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות.
  8. מערבבים את העדשים עם קוביות הפלפלים והבטטות, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואת הרוטב.
Recent Posts

Leave a Comment

Call Now Button