מתכון פלפלי טינקרבל במילוי גבינות וברוטב עגבניות

מתכון פלפלי טינקרבל במילוי גבינות וברוטב עגבניות

מהמטבח של: לאה זוהר

 

8 מנות:

4 פלפלים לכל סועד, גדולים ובכל הצבעים, לנקות היטב
500 גרם ריקוטה
250 גרם בולגרית
100 גרם קשקבל או פקורינו או קשה אחרת מגוררת
3 ביצים
כף קמח או קמח מצה בפסח
פלפל לבן ושחור, מלח לפי הטעם, יש מליחות מהבולגרית

ממלאים את הפלפלים ומסדרים בתבנית אפייה
מזלפים שמן זית ברנע נבאלי – שמנא ואופים עד שהמלית מתייצבת והפלפל קלוי יפה מעל לרוטב העגבניות
עגבניות מרוסקות -פחית גדולה או עגבניות טריות במשקל 800 גרם
שום כתוש כפית גדושה
בצל גדול בקוביות ומטוגן עד שקיפות
פלפל שחור 1/2 כפית או יותר לפי הטעם
סוכר לפחות כף
נענע יבשה כמו בבולגריה חצי כפית שלא ישתלט על הטעם
מי שרוצה אפשר גם מעט פפריקה חריפה
מבשלים יחד בסיר גדול ובסוף מוסיפים כף בלסמי
מגישים בכוסית יין גדולה, מניחים מעט רוטב ועליו את הפלפלים
לחם חם וחמאה ליד, כוס יין ואושר גדול

מלאו את הפרטים הבאים




3215