שמן זית כתית מעולה

 In מאמרים

ישנן רמות שונות של מוצרי מזון בהתאם למקור שלו, תהליך הייצור והתנאים שדרושים על מנת לייצר אותו. גם לשמן זית יש רמות שונות ועיקר ההבדל הוא בשיטת היצור שלו. בעוד ששמן זית רגיל ופשוט אינו כרוך בתהליך ייצור יקר ומתמשך, כאשר מדובר על שמן זית כתית מעולה אז זה כבר סיפור אחר לגמרי.

שמן זית כתית מעולה נמדד על פי כמה גורמים:

  • רמת החומציות של שמן זית כתית מעולה לא תעלה על 0.8%. על מנת להגיע לרמת חומציות כזו יש לכבוש את השמן בכבישה קרה.
  • הפרי מגיע אל בית הבד במהירות גבוהה מאוד וכמעט שלא ממתין. המהירות הזו הינה גורם חשוב מאוד ותורמת הן לטעם של השמן והן לרמת החומציות שלו.
  • גם האחסון של השמן הינו בעל חשיבות גדולה ויש לשמור את השמן בבקבוקים ירוקים ואטומים לאור או בפחי שמן אטומים לגמרי.

תוצרי משנה

שמן זית כתית אשר איכותו פגומה משמש להכנת שמו זית מזוכך. הסיבה לכך ששמן זית כתית הינו פגום הוא חומציות גבוהה מידי או טעם וריח לא טובים. תהליך הזיכוך מתבצע באמצעות פחם ואמצעים נוספים. בסופו של דבר מדובר על שמן בעל רמת חומציות של 0.3%.

ישנם תוצרי משנה נוספים שניתן להשתמש בהם. בסופו של דבר השמן הוא המוצר העיקרי וכל השאר אלו רק אלתורים שנוספו עם הזמן.

מהן הסגולות הרפואיות של שמן הזית

לשמן הזית ישנם יתרונות רבים, והוא מכיל חומרים שונים שלא ניתן למצוא אצל מוצרים אחרים מן הטבע. היות שמדובר על מוצר שנמצא אתנו כבר שנים רבות מאוד, כל המחקרים שנעשו עליו קבעו פה אחד שמדובר על מוצר שהוא מועיל מאוד מבחינה בריאותית. אנשים אשר צורכים שמן זית סובלים הרבה פחות ממחלות אשר קשורות ללב ומחלות דם.

בנוסף השמן משפיע לטובה על תפקוד מערכת העיכול והקיבה. ניתן לעשת בו שימוש גם באופן חיצוני והוא עוזר מאוד לעור. היות והוא מכיל בין השאר גם חומצה אולאית יש לו גם השפעה מטיבה על מחלות אשר מלוות בקשקשת.

עץ הזית – קצת רקע

הזית הוא עץ רב שנתי אשר מגיע מהמזרח התיכון. הוא נפוץ מאוד בארץ ובסוריה אך נמצא גם בספרד, יוון ואיטליה שנחשבות ליצרניות שמן מרכזיות. ישנם כ-40 זנים של זית ולא כולם מתאימים למאכל. חלקם מתאימים רק להפקת שמן. כל פרי הוא שונה מחברו וישנן תכונות רבות אשר מבדילות ביניהם.

שמן זית כתית מעולה - שמנא

Recent Posts

Leave a Comment

  פח שמן זית - בית הבד שמנאמסיק זיתים - בית הבד שמנא