שמנא - מועג'נאת – כיסוני גבינה מטוגנים

מועג'נאת – כיסוני גבינה מטוגנים

מועג'נאת – כיסוני גבינה מטוגנים

מתכון שנשלח על ידי הילה ענתבי מסגרת תחרות המתכונים של שמנא.
מצרכים: (לכ- 40 יחידות)
  • 180 גר' קמח
  • 60 גר' סולת
  • 50 גר' שומשום
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 40 גר' שמן זית
  • 1/2 ביצה
  • 100 גר' יוגורט לא מתוק
  • 150 גר' גבינה (צפתית, ג'אבנה, מוצרלה)
  • 3 כפיות זעתר
  • שמן איכותי לטיגון
הכנה: בקערה מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח, סולת, סוכר, אבקת אפייה ושומשום. מוסיפים שמן זית וממיסים אותו בתערובת היבשים לכדי פירורים. מוסיפים ביצים ושוב מערבבים עד לקבלת פירורים. מוסיפים יוגורט ומעבדים את הבצק שיהיה רך ואחיד. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה מחוץ למקרר. בקערה נפרדת מפוררים גבינה ומערבבים אותה עם זעתר. על שולחן נקי וקצת מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורץ מיוחד קורצים עיגולים בקוטר של כ- 6 ס"מ. במרכז מניחים כפית של מלית גבינה עם זעתר וסוגרים את העיגול לכיסון. בסיר מחממים שמן עמוק ומטגנים בו את הכיסונים עד שיו זהובים ויפים.

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י