שמנא - ממרח ארטישוק ושקדים

ממרח ארטישוק ושקדים

ממרח ארטישוק ושקדים

מתכון מאת גליה אפרת

6-7 תחתיות ארטישוק

2-3 שיני שום

1/2 כוס שקדים פרוסים

3/4 כוס שמן זית –  ברנע פישולין שמנא

1/2 כוס מים

1 כפית מיץ לימון סחוט

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית שטוחה בזיליקום יבש

חצי כפית טימין יבש

הוראות הכנה

במידה ומשתמשים בארטישוק טרי, יש לנקות את הארטישוק ולהשאיר רק את התחתיות .

לבשל אותן כ-25 דקות עד שיתרככו לפני שנטחן אותן.

אם משתמשים בתחתיות של "סנפרוסט" יש לשטוף אותן במים חמים ולהוריד שאריות (אם יש) של עלים.

סיביים שלא נטחנים היטב.

במעבד מזון מוסיפים את כל המרכיבים וטוחנים עד למרקם חלק.

שומרים במקרר בצנצנת זכוכית מעוקרת עד שבועיים.

צילום: יפה שנברון

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י