שמנא - מתכון לגיפלטע פיש של סבתא נילי

מתכון לגיפלטע פיש של סבתא נילי

[mk_page_section bg_position="center center" bg_stretch="true" bg_video="yes" mp4="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/02/15015446_335306380172660_1021505933529841664_n.mp4" video_color_mask="#000000" video_opacity="0.2" min_height="124" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" bottom_shape_style="speech-bottom" bottom_shape_color="#464a31" sidebar="sidebar-1"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#ffffff" size="34" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="0" font_family="none" align="center" animation="fade-in"]

מתכון לגיפלטע פיש של סבתא נילי

[/mk_fancy_title][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#464a31" min_height="5" full_width="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#ffffff" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][mk_padding_divider][vc_row_inner is_fullwidth_content="false" css=".vc_custom_1514103304033{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_inner el_class="paddr1" width="3/4" css=".vc_custom_1514104014343{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_text align="right" animation="fade-in" css=".vc_custom_1536756445667{margin-bottom: 0px !important;}"]

הגיע הזמן למתכון "שמנא" מיוחד לרגל החג – הגיפלטע פיש של סבתא נילי!

מצרכים לגיפלטע:

600/700 גרם דג טחון

1 ביצה קשה

2 ביצים בטמפ החדר

1 בצל גדול

קמח מצה

מצרכים לציר:

שורשים של סלרי

פטרוזיליה

בצל גדול

עלי דפנה

פלפל אנגלי, מלח, פלפל רגיל וסוכר

אופן ההכנה:

באמצעות מג'ימיקס, רסקו יחד ביצה קשה, את צהוב של שתי הביצים ואת הבצל. להקציף חלבונים כמו לעוגה.

לשים בקערה את כל המרכיבים, להוסיף מלח פלפל וסוכר ולערבב בזהירות – שהתערובת תהיה לא רכה ולא קשה, ולאחר מכן להכניס למקרר לכמה שעות כדי שינוח.

להכנת הציר למרק, יש להשתמש בשורשים של סלרי, פטרוזיליה, בצל גדול, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח, פלפל וסוכר.

כשהציר רותח, מכינים כדורים מהעיסה של הגפילטע, מועכים אותם שיהיו שטוחים, ומכניסים אותם לציר במשך שעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה. מומלץ לשים על כל קציצה טבעת של גזר לקישוט.

בתאבון וחג שמח!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4" css=".vc_custom_1514105079208{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}"][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#c39313" size="20" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="5" font_family="none" align="right" animation="right-to-left"]מלאו את הפרטים הבאים[/mk_fancy_title][vc_column_text align="right" animation="right-to-left" css=".vc_custom_1514105048474{margin-bottom: 0px !important;}"][contact-form-7 id="554" title="Contact form 1"][/vc_column_text][mk_image src="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/12/3215.jpg" image_size="full"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][mk_padding_divider][/vc_column][/mk_page_section]

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י