שמנא - מתכון לחצילים ממולאים בממרח אגוזים

מתכון לחצילים ממולאים בממרח אגוזים

[mk_page_section bg_position="center center" bg_stretch="true" bg_video="yes" mp4="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/02/15015446_335306380172660_1021505933529841664_n.mp4" video_color_mask="#000000" video_opacity="0.2" min_height="124" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" bottom_shape_style="speech-bottom" bottom_shape_color="#464a31" sidebar="sidebar-1"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#ffffff" size="34" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="0" font_family="none" align="center" animation="fade-in"]

מתכון לחצילים ממולאים בממרח אגוזים

[/mk_fancy_title][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#464a31" min_height="5" full_width="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#ffffff" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][mk_padding_divider][vc_row_inner is_fullwidth_content="false" css=".vc_custom_1514103304033{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_inner el_class="paddr1" width="3/4" css=".vc_custom_1514104014343{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_text align="right" animation="fade-in" css=".vc_custom_1561291144897{margin-bottom: 0px !important;}"]

הרי לפניכם מתכון ייחודי מן המטבח הגיאורגי שהוכן בסדנה של אירמה קזר בשמנא – חצילים ממולאים בממרח אגוזים.

מצרכים:

3 חצילים או חצילי בייבי

חומרים למלית/ממרח אגוזים

2 כוסות אגוזי מלך טחונים דק

2-1 כפיות חומץ תפוחים (מומלץ)

2/1 צרור כוסברה טרייה קצוצה

1 כפית כוסברה יבשה טחונה

2/1 כפית זרעי כוסברה כתושה

אופן הכנת החציל:

חציל רגיל: פורסים לאורך או לעיגולים (בצורת זברה), ממליחים, מפלפלים ומשמנים עם מברשת במעט שמן זית ברנע פישולין שמנא ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה.

מורחים את פרוסת החציל המאורך במלית, מגלגלים לרול או על פרוסה עגולה, מורחים ומקשטים בגרעיני רימון.

חציל בייבי: חורצים לאורכו, ממליחים, מפלפלים ומברישים בשמן זית ברנע פישולין שמנא עם אותו הליך אפייה. ממלאים במעט מהמלית ומקשטים בגרעיני רימון.

אופן הכנת המלית:

מוזגים על האגוזים הטחונים את החומץ, ומערבבים אחרי שתיים שלוש דקות. החומץ מלבין את האגוזים ולכן הממרח לבן. לאחר מכן מוסיפים את יתר התבלינים ומתקנים תיבול.

בתיאבון!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4" css=".vc_custom_1514105079208{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}"][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#c39313" size="20" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="5" font_family="none" align="right" animation="right-to-left"]מלאו את הפרטים הבאים[/mk_fancy_title][vc_column_text align="right" animation="right-to-left" css=".vc_custom_1514105048474{margin-bottom: 0px !important;}"][contact-form-7 id="554" title="Contact form 1"][/vc_column_text][mk_image src="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/12/3215.jpg" image_size="full"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][mk_padding_divider][/vc_column][/mk_page_section]

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י