שמנא - מתכון לשום קונפי

מתכון לשום קונפי

[mk_page_section bg_position="center center" bg_stretch="true" bg_video="yes" mp4="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/02/15015446_335306380172660_1021505933529841664_n.mp4" video_color_mask="#000000" video_opacity="0.2" min_height="124" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" bottom_shape_style="speech-bottom" bottom_shape_color="#464a31" sidebar="sidebar-1"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#ffffff" size="34" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="0" font_family="none" align="center" animation="fade-in"]מתכון לשום קונפי[/mk_fancy_title][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#464a31" min_height="5" full_width="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#ffffff" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][mk_padding_divider][vc_row_inner is_fullwidth_content="false" css=".vc_custom_1514103304033{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_inner el_class="paddr1" width="3/4" css=".vc_custom_1514104014343{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_text align="right" animation="fade-in" css=".vc_custom_1514981148750{margin-bottom: 0px !important;}"]מצרכים:

20 שיני שום שלמות וקלופות
רבע כפית מלח
כוס וחצי שמן זית, מומלץ להשתמש בשמן זית עז טעם, מזן סורי
גבעול טימין ( קורנית) – מומלץ לא חובה

אופן ההכנה:

מניחים בסיר קטן ועמוק את שיני השום עם המלח ושמן הזית, מבשלים על אש נמוכה ובודקים כל הזמן שהשמן אינו רותח. אם השמן רתח מסירים מהאש עד לצינון ומחזירים.
מבשלים עד ששיני השום מתרככות ומצננים.
מצננים ומעבירים לצנצנת.

המלצות:

במקום בישול בסיר על הגז ניתן לאפות את שיני השום בכלי חסין חום בתנור, בחום של 100 מעלות עד ששיני השום מתרככות.
לאחר הצינון מומלץ להעביר לצנצנת זכוכית ולהוסיף גבעול טרי של טימין.
את השום מומלץ להגיש לצד צנימים וגבינות וכן כתוספת לבשר / תפוחי אדמה וירקות מבושלים.
ניתן להשתמש בשמן לרטבים לבשר ולפסטות או לתיבול סלטים.

בתיאבון!
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4" css=".vc_custom_1514105079208{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}"][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#c39313" size="20" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="5" font_family="none" align="right" animation="right-to-left"]מלאו את הפרטים הבאים[/mk_fancy_title][vc_column_text align="right" animation="right-to-left" css=".vc_custom_1514105048474{margin-bottom: 0px !important;}"][contact-form-7 id="554" title="Contact form 1"][/vc_column_text][mk_image src="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/12/3215.jpg" image_size="full"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][mk_padding_divider][/vc_column][/mk_page_section]

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י