שמנא - מתכון לשניצל של סבתא נילי

מתכון לשניצל של סבתא נילי

[mk_page_section bg_position="center center" bg_stretch="true" bg_video="yes" mp4="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/02/15015446_335306380172660_1021505933529841664_n.mp4" video_color_mask="#000000" video_opacity="0.2" min_height="124" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" bottom_shape_style="speech-bottom" bottom_shape_color="#464a31" sidebar="sidebar-1"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#ffffff" size="34" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="0" font_family="none" align="center" animation="fade-in"]מתכון לשניצל של סבתא נילי[/mk_fancy_title][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#464a31" min_height="5" full_width="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#ffffff" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][mk_padding_divider][vc_row_inner is_fullwidth_content="false" css=".vc_custom_1514103304033{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_inner el_class="paddr1" width="3/4" css=".vc_custom_1514104014343{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_text align="right" animation="fade-in" css=".vc_custom_1515399941144{margin-bottom: 0px !important;}"]כשהילדים חוזרים רעבים מבית הספר, הדרך הכי "ישראלית" לקבל אותם היא בעזרת שניצל חם ופריך. בעמל רב הצלחנו לחלץ מתכון לשניצל המושלם, השניצל של סבתא נילי, הגורם להתגודדויות חשודות במושב חגור, של ילדים ומבוגרים הבאים לטעום מן המעדן.

שניצל איכותי, כמו מבצע צבאי נועז, דורש עבודת הכנה מקדימה. הדרך לשניצל פרימיום מתחילה יום קודם לאכילתו במרינדה בה שוחה חזה העוף וסופג טעמים. ביום הכנת המעדן יש לשלות את חזה העוף מהמרינדה, להפוך בקמח מצה (עוד סוד מקצועי של סבתא נילי) ולטגן בשמן זית – ההמלצה שלנו (ושל טובי השפים) היא מסוג "ברנע-פישולין".

חומרים:
1 ק"ג חזה עוף, חתוך לשניצלים

מרינדה:
2 ביצים
3 כפות סילאן
2 שיני שום כתוש
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי לימון פרוס לפרוסות דקות, כולל הקליפה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
לערבב היטב את חומרי המרינדה ולהשרות את העוף במרינדה למשך לילה במקרר. העוף צריך להיות מופשר לפני כניסתו למרינדה. רגע לפני שהילדים חוזרים מבית הספר יש לשלות את העוף מהמרינדה, לגלגל בקמח מצה ולטגן בשמן זית. את הטיגון יש להתחיל על אש גדולה ולהנמיכה כאשר הופכים את השניצל לצדו השני.

בתיאבון![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4" css=".vc_custom_1514105079208{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}"][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#c39313" size="20" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="5" font_family="none" align="right" animation="right-to-left"]מלאו את הפרטים הבאים[/mk_fancy_title][vc_column_text align="right" animation="right-to-left" css=".vc_custom_1514105048474{margin-bottom: 0px !important;}"][contact-form-7 id="554" title="Contact form 1"][/vc_column_text][mk_image src="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/12/3215.jpg" image_size="full"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][mk_padding_divider][/vc_column][/mk_page_section]

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י