שמנא - מתכון קניידלך – הישר מהמטבח של סבתא נילי

מתכון קניידלך – הישר מהמטבח של סבתא נילי

זמן למתכון "שמנא" – והפעם באווירת החג המתקרב!

קבלו מתכון קניידלך – הישר מהמטבח של סבתא נילי.

מצרכים:
כוס ורבע קמח מצה
שתי ביצים
בצל גדול
שמן זית "שמנא" מסוג ברנע פישולין
כוס מים רותחים
מלח ופלפל

אופן הכנה:
כוס ורבע קמח מצה, בצל גדול מטוגן שקוף, כוס מים רותחים לערבב הכל יחד .להוסיף 2 ביצים שמוקצפות יחד( חלמון וחלבון) מעט מלח ומעט פלפל.לערבב הכל יחד ולתת לנוה כחצי שעה .ליצור כדורים בידיים רטובות( לטבול בקערית עם מים) ולהכניסם למרק הרותח .אפשר לעשות מרק עוף ללא עוף (שורשים למיניהם) ולהוסיף מרק עוף פרווה את הירקות ואת המרק לערבב בסיר עם שמן זית עדין(ברנע פישולין/פיקואל/, פושולין) להוסיף בנדיבות שמיר.
אחרי שמסננים להחליק פנימה את כדורי הקניידלך ולבשל על אש קטנה בסיר מכוסה.

בתאבון וחג שמח????

לכל המתכונים שלנו.

 

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י