שמנא - מתכון לתפוחי אדמה צלויים בשמן זית

מתכון לתפוחי אדמה צלויים בשמן זית

[mk_page_section bg_position="center center" bg_stretch="true" bg_video="yes" mp4="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/02/15015446_335306380172660_1021505933529841664_n.mp4" video_color_mask="#000000" video_opacity="0.2" min_height="124" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" bottom_shape_style="speech-bottom" bottom_shape_color="#464a31" sidebar="sidebar-1"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#ffffff" size="34" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="0" font_family="none" align="center" animation="fade-in"]מתכון לתפוחי אדמה צלויים בשמן זית[/mk_fancy_title][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#464a31" min_height="5" full_width="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#ffffff" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][mk_padding_divider][vc_row_inner is_fullwidth_content="false" css=".vc_custom_1514103304033{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_inner el_class="paddr1" width="3/4" css=".vc_custom_1514104014343{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_text align="right" animation="fade-in" css=".vc_custom_1530692673522{margin-bottom: 0px !important;}"]

מתכון של תמר געש, שנשלח במסגרת תחרות המתכונים של שמנא!

מרכיבים:
6-7 תפוחי אדמה (תלוי בגודל התבנית בה רוצים לצלות אותם) רצוי שווים בגודלם, אדומים או חומים, לא משנה
20 ג חמאה לשימון התבנית
1/3 כוס שמן זית איכותי
3-4 שיני שום כתושות או שתי קוביות של שום דורות
חופו קטן עלי בזיליקום טרי קצוץ דק או קוביית בזיליקום של דורות
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
כמה קוביות חמאה לפיזור על תפוחי האדמה
*אם אין בזיליקום אפשר להחליף בפטרוזיליה קצוצה, טימין, רוזמרין, מרווה..

אופן ההכנה: 
משמנים היטב את תבנית בחמאה
מקרצפים היטב את תפוחי האדמה, אין צורך לקלוף
חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות, מסדרים את הפרוסות יפה בתבנית
מערבבים בקערית קטנה את שמן הזית, שום, בזיליקום מלח ופלפל
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה שבתבנית
מפזרים מעליהם כמה קוביות חמאה וצולים בתנור בחום גבוה 200-220 מעלות כ40-50 דקות או עד שמזהיבים-משחימים יפה

בתיאבון![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4" css=".vc_custom_1514105079208{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}"][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#c39313" size="20" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="5" font_family="none" align="right" animation="right-to-left"]מלאו את הפרטים הבאים[/mk_fancy_title][vc_column_text align="right" animation="right-to-left" css=".vc_custom_1514105048474{margin-bottom: 0px !important;}"][contact-form-7 id="554" title="Contact form 1"][/vc_column_text][mk_image src="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/12/3215.jpg" image_size="full"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][mk_padding_divider][/vc_column][/mk_page_section]

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י