מתכון לטאטן ירקות ובשר – מאת נורית פלד

מתכון לטאטן ירקות ובשר – מאת נורית פלד

מצרכים

שלושה פלפלים
2 בטטות
3 קישואים
חציל
צרור פטרוזיליה
ראש שום
שמן זית של “שמנא”
מלח פלפל חררצ’ שזו תערובת תבלינים טריפוליטאית.
חצי ק”ג בשר טחון
חלמון ביצה

אופן ההכנה

את השום אופים 3 שעות בחום נמון בשמן זית “שמנא” ועם טימין דבש,
עד שישנה את צבעו לשחום עמוק.

טיפ: לא כדאי ראש אחד עושים המון שומרים בצנצנת טוב לבשר סלטים פסטות אורז כריכים ועוד…

את הירקות מורחים בפסטו עשוי מעלי פטרוזיליה עם 2 כפות שום קונפי, מלח, פלפל ושמן זית. “שמנא”
אופים עד להתרככות.
חותכים לקוביות מניחים כמצע.
מחצי ק”ג בשר טחון שצולים במחבת עד שישנה צבעו עם חררצ’ ופלפל שחור גרוס עושים קומה ב’, מעל הירקות
מעל הכל שכבת בצק עלים דקה שמחררים ומורחים בחלמון ביצה ואופים בחום גבוה
כשמשחים היטב מוציאים מהתנור
ממתינים כמה דקות
פורסים למנות אישיות ומגישים כשבהצק למטה.

המלצות
סלט ירוק ליד ויש ארוחה נהדרת

בתיאבון!

מלאו את הפרטים הבאים




3215