מתכון לסלט חסה וגבינה כחולה “כנרת”

מתכון לסלט חסה וגבינה כחולה “כנרת”

מחלבת שירת רועים- בכפר קיש מייצרת גבינה כחולה בשם כנרת: גבינה חצי קשה מחלב כבשים, מנוקדת בעובש רוקפורטי.

מרקמה רך וגמיש, טעמה עדין ומליחותה מאוזנת. מיוצרת בחריצים קטנים של כ-600 גרם כ”א. מתאימה לסלטים, להגשה שולחנית ולכריכים.

בחג השבועות 2010 בחר השף רפאל כהן ממסעדת רפאל במלון דן ת”א, להגיש את גבינת הכנרת בפלטת הגבינות של המסעדה.

מצרכים:

1 ראש חסה בינוני- שטוף ויבש, קרוע גס
200 גר’ גבינה כחולה חתוכה לקוביות
50 גר’ חמוציות מיובשות
50-100 גר’ אגוזי פקאן
אפשר להוסיף תפוח חמצמץ פרוס דק או אפרסמון פרוס דק

לשים את המרכיבים בקערת הגשה יפה.

מצרכים לרוטב:

1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ תפוחים
3 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי

להכניס את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה ולנער היטב.

לצקת את הרוטב על מרכיבי הסלט ממש לפני ההגשה.

בתאבון!

מלאו את הפרטים הבאים




3215