מתכון צזיקי לשבועות

מתכון צזיקי לשבועות

צזיקי הוא מאכל רב שימושי המופיע על כל שולחן בקפריסין, יוון, טורקיה וצפונה דרך הבלקן עד גרוזיה. צזיקי מופיע תחת שמות רבים (צציק, ג’ג’יק, צזיקי ועוד) ובהזדמנויות שונות. בקפריסין הוא יופיע כחלק מהמזה, המנות הראשונות המוגשות בצלחות זעירות לפתיחת הארוחה. ביוון הוא יתבל את הסופלקי, בטורקיה הוא יתבל את הקבאב והדונר – השווארמה התורכית המדהימה. אצלנו, בחג השבועות הוא יכול להיות מרכיב חשוב בשולחן החג.

המתכון המופיע לפניכם הוא גרסה מעט מוצקה לצזיקי, המתאימה לניגוב בעזרת פיתה או לאכילה ישירה עם מזלג. ממלץ להשתמש בשמן זית “שמנא” בטעם “סורי”. סוג היגורט אינו חשוב (כלומר ניתן להשתמש ביוגורט בקר, עזים, או כבשים), שאר המרכיבים ממילא מכניסים טעמים רבים. מה שחשוב הוא סמיכות היגורט.

ניתן להשיג יוגורט סמיך, או לקחת יוגורט רגיל ולנקז ממנו נוזלים בעזרת בד חיתול למשך שעות מספר עד שהוא מגיע לדרגת מוצקות סבירה.

מרכיבים:
1 ליטר יוגורט סמיך
2 מלפפונים
5 שיני שום כתוש
חופן שמיר קצוץ
10 עלי נענע קצוצה
5 כפות שמן זית “סורי”
קורט מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מגררים את המלפפונים עם הקליפה במגררת גסה לאט ובעדינות, כדי שיתקבלו חתיכות גסות ולא רסק. שופכים את עודפי המים מהמלפפונים. מערבבים את כל המרכיבים ומתחילים לזלול.

בתיאבון!

מלאו את הפרטים הבאים




3215