מתכון: ממרח שום ועשבי תיבול

 In עיקרי

המתכון של אפרת מהשוק של פרנצ’סקה עם שמן זית שמנא

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

חצי צרור נענע

10 שיני שום

שמן זית ברנע פישולין שמנא – להוסיף לפי ספיגה

מלח, פלפל

הוראות הכנה

שוטפים את הירק היטב ומסירים את הגבעולים הגסים

מקלפים את שיני השום

טיפ קטן – מי שאוהב שהממרח ישאר ירוק חזק יטחן את השום וירק בנפרד ויאחד רק בערבוב בקערה.

במעבד מזון מתחילים עם רבע כוס שמן זית ומתחילים לטחון את כל המרכיבים עד לקבלת משחה חלקה.

את השמן נוסיף בהדרגה, עד שמרגישים שהממרח ספג היטב את השמן ונעטף בו יפה.

ממרחים על בסיס ירק חייבים את השמן על מנת לשמור עליהם…לא לפחד.

לתבל במלח ופלפל, לסגור בקופסה ולמקרר.

במקרר יחזיק מעמד חודש, במקפיא נצח.

בגלל השומן שבו ניתן לחלץ ממנו כפית לתיבול בקלות.

הממרח מעולה לתיבול, דגים, חזה עוף או פרגית צלויה, כתוספת לבלילה של החביתה, טחינה, פסטה…כל מה שבא לכם.

בתאבון.

Recent Posts

Leave a Comment