האם אפשר לטגן בשמן זית?

רבים מלקוחותינו המגיעים למרכז המבקרים של בית הבד שמנא במושב חגור, שואלים האם ניתן לטגן בשמן זית? הנה התשובה.

הדעה הרווחת היא ששמן הזית מיועד לבישול בחום נמוך בלבד, ושמנים אחרים כגון שמן הסויה, שמן הקנולה, התירס והחמניות הם השמנים המיועדים והמומלצים לבישול וטיגון בחום גבוה. אך זו טעות לחשוב כך, למעשה ההפך הוא הנכון. שמן הזית הוא השמן הטוב והמומלץ ביותר לכל סוגי הבישול, הטיגון והצלייה.

טמפרטורת השריפה של שמן הזית היא 220 מעלות, ונקודת העישון שלו כ-180 מעלות. שיעור הרדיקלים החופשיים הנוצרים בעת חימום שמן הזית הוא נמוך משמעותית ביחס לחימום שמנים אחרים. כ-2% לעומת 18% הנוצרים בשמן סויה וקנולה. איכות השמן משפיעה מאוד, ככל שחומציות השמן נמוכה יותר כך יהיו פחות חומצות שומניות שיוכלו להתפרק. שמן הזית מכיל נוגדי חימצון וע"כ טמפרטורת השריפה גבוהה יותר.

מה היא טמפרטורת השריפה של שאר השמנים והשומנים?

שמן זית – 220 מעלות.

חמאה – 110 מעלות.

מרגרינה – 140 מעלות.

שמן סויה, תירס, קנולה וחמניות – 160 מעלות.

מסקנה? שמן הזית הוא השמן המומלץ, הטוב והאיכותי ביותר לטיגון ובישול בחום גבוה. בואו לרכוש שמן זית איכותי מבית שמנא.