מתכון לעוגיות בריאות של דנה ניר
מרכיבים:
- 3 כפות טחינה מלאה
- 3 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
- 3 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- רבע כוס שמן זית – ברנע פישולין שמנא
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס אגוזי מלך
- חצי כוס שקדים
- שליש כוסחמוציות ללא תוספת סוכר
- חצי חבילת שוקולד 60% (50 גר')
- כוס וחצי שיבולת שועל
- חצי כוס קמח מלא/כוסמין מלא
- כפית אבקת אפייה
הכנה:
מחממים תנור על טורבו ל175 מעלות.
- מערבבים את ה'רטובים': שמן, טחינה, סילאן, רסק תפוחים, תמצית וניל וסוכר
- קוצצים את השוקולד, האגוזים והשקדים ומוסיפים אותם ואת החמוציות
לתערובת של ה'רטובים' ומערבבים
- מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים
- מוסיפים חצי כוס קמח ומעליה את כפית אבקת האפייה. מערבבים קצת את
אבקת האפייה בתוך הקמח לפיזור שווה ואז מערבבים עם כל התערובת
- מכדררים לעיגולים ומועכים לצורת דיסקית. מסדרים בתבנית בצורה מרווחת
ואופים כ12-15 דקות – תלוי בתנור שלכם
צילום: יפה שנברון