שמנא - מתכון פסטה לסוכות

מתכון פסטה לסוכות

[mk_page_section bg_position="center center" bg_stretch="true" bg_video="yes" mp4="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/02/15015446_335306380172660_1021505933529841664_n.mp4" video_color_mask="#000000" video_opacity="0.2" min_height="124" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" bottom_shape_style="speech-bottom" bottom_shape_color="#464a31" sidebar="sidebar-1"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#ffffff" size="34" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="0" font_family="none" align="center" animation="fade-in"]מתכון פסטה לסוכות[/mk_fancy_title][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#464a31" min_height="5" full_width="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][/vc_column][/mk_page_section][mk_page_section bg_color="#ffffff" full_width="true" js_vertical_centered="true" padding_top="0" padding_bottom="0" sidebar="sidebar-1"][vc_column][mk_padding_divider][vc_row_inner is_fullwidth_content="false" css=".vc_custom_1514103304033{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_inner el_class="paddr1" width="3/4" css=".vc_custom_1514104014343{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}"][vc_column_text align="right" animation="fade-in" css=".vc_custom_1515406901242{margin-bottom: 0px !important;}"]חג סוכות מהווה אתגר בישולי ניכר עבור מי מבינינו החוגגים אותו כהילכתו, עם ארוחות מרובות בסוכה. מתכוני החג חייבים להיות ידידותיים למשתמש, נוחים לשינוע מהמטבח אל הסוכה ואדישים לטמפרטורת ההגשה.

המתכון שלפניכם מפיק את המיטב מרשימת הדרישות שהוצגה לעיל. מדובר במנת פסטה, היכולה להיות חלק משולחן החג העמוס במטעמים, אך יכולה גם להוות מרכיב מרכזי בכל אחת מארוחות חול המועד. המנה קלה להכנה, יש לה טעם עשיר, אפשר להגישה קרה ואפשר אם רוצים להכינה בתנאי שטח ממש.

מרכיבים:
250 גרם פסטה קצרה (פנה, פרפרים, ברגים וכו')
בצל גדול
שן שום
כוס אפונה עדינה קפואה
5 כפות שמן זית מסוג ברנע פישולין (לטיגון)
3 כפות שמן זית מסוג סורי (לתיבול)
קורט פלפל שחור גרוס טרי
קורט אורגנו יבש
כפית פפריקה

אופן ההכנה:
חולטים את האפונה במים רותחים למשך 3 דקות ומסננים. מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים על פי ההוראות על הקופסה. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים אותו במחבת עם שמן הזית. לאחר שהבצל הפך שקוף, מועכים את שן השום עם כף היד ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הפפריקה והאורגנו ואת האפונה. מערבבים היטב, מקפיצים קלות ומערבבים עם הפסטה ועם שמן הזית לתיבול בקערת הגשה. נותנים לטעמים להתערבב במשך כ-5 דקות, מגישים וזוללים.

בתיאבון!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4" css=".vc_custom_1514105079208{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}"][mk_fancy_title tag_name="h5" color="#c39313" size="20" font_weight="bold" txt_transform="uppercase" margin_bottom="5" font_family="none" align="right" animation="right-to-left"]מלאו את הפרטים הבאים[/mk_fancy_title][vc_column_text align="right" animation="right-to-left" css=".vc_custom_1514105048474{margin-bottom: 0px !important;}"][contact-form-7 id="554" title="Contact form 1"][/vc_column_text][mk_image src="https://shamna.co.il/wp-content/uploads/2017/12/3215.jpg" image_size="full"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][mk_padding_divider][/vc_column][/mk_page_section]

שתף באמצעות

למאמרים נוספים בנושא הקלק/י