מתכון של דנה ניר
מרכיבים:
- כוס עדשים שחורות לאחר השריה של 4 שעות לפחות
- סלק גדול
- חבילת עלים (תרד, בייבי, בייבי תרד..)
- חצי חבילה גבינה בולגרית מעודנת 5%
- חופן גדוש אגוזי מלך
- תיבול: שמן זית – ברנע פישולין שמנא ולימון
הכנה:
- שוטפים את הסלק וחותכים לחתיכות גסות עם הקליפה. מכניסים לאידוי
במצנפת אידוי/סלסלת במבוק/קוסקוסייר למשך 15-20 דק' עד למרקם רך אבל לא רך מדי
במקביל:
- חולטים את העדשים: מכניסים לסיר עם מים רותחים למשך 2-3 דקות ומוציאים למי קרח או לשטיפה מתחת למי ברז קרים לעצירת הבישול.
מסננים.
- קוצצים את האגוזים, שוטפים את העלים וקורעים/חותכים גס, חותכים את הגבינה לקוביות קטנות
- מערבבים הכל ומתבלים
צילום: יפה שנברון