מתכון מאת ענת בלאס
החומרים הדרושים:
2 כוסות עדשים שחורות
800 גר' קוביות בטטה
פלפלים אדומים וצהובים קלויים
פטרוזיליה
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית ברנע פישולין שמנא
4 כפות רכז רימונים
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סילאן
מיץ לימון
אופן ההכנה:
- בצנצנת – מערבבים את חומרי הרוטב.
- שוטפים את העדשים ומכניסים לסיר עם שפע מים רותחים.
- מרתיחים שוב ומקטינים את האש.
- מבשלים על אש קטנה 15 דקות.
- מסננים את העדשים ומצננים.
- מניחים בתנור על גבי נייר אפיה את קוביות הבטטה, מתבלים מלח ושמן זית, צולים 15 דק' ב – 225 מעלות ומצננים.
- חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות.
- מערבבים את העדשים עם קוביות הפלפלים והבטטות, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואת הרוטב.