1 בטטה גדולה שטופה היטב ולא קלופה
4 תפ"א בינוניים רצוי מוארכים שטופים ולא קלופים
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים
2 פקעות שומר
3 גזרים קלופים
1 בצל סגול גדול
מצרכים לרוטב:
6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
כמה גבעולי טימין טריים
3 שיני שום כתושות,
רבע כפית כמון – מומלץ לא חובה.
אופן ההכנה:
1. חותכים את כל הירקות לאורכם רצוי לרבעים מלבד הבטטה שאותה ניתן לחתוך לשישיות. מעבירים לקערה גדולה.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מסדרים את הירקות על תבנית אפייה רחבה, מרודפת בנייר אפייה.
5. מכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהירקות רכים ושחומים.
המלצות:
מומלץ להשתמש בשמן זית מהזנים ברנע- נבאלי – שמנא, שיספקו טעם עשיר של שמן זית אך ללא חריפות.
מומלץ להגיש לצד מנות בשר ודגים, כתוספת למנות עיקריות או כמנת פתיחה קלה.
בתיאבון!