מתכנון לסלט בטטה מאת ענת בלאס
החומרים הדרושים:
לסלט:
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
שמן זית ברנע פישולין שמנא
מלח ים גס
בצל ירוק קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
צימוקים בהירים וכהים
לרוטב:
½ כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות רוטב מייפל טהור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מיץ תפוזים טבעי
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
- מניחים את קוביות הבטטות על גבי נייר אפיה. זורים עליהן מלח ים גס ושמן זית ברנע פישולין שמנא.
- צולים את הבטטות בתנור 15 דק' ב – 225 מעלות.
- לאחר צינון הבטטות, מערבבים אותן עם שאר חומרי הסלט.
- מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב.
צילום: יפה שנברון