מתכון מאת גליה אפרת לממרח דלעת ובטטה.
1/2 קילו דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות ( אפשר גם דלורית )
2 בטטות גדולות מקולפות חתוכות גס
2 גזרים מקולפים חתוכים גס
6-8 שיני שום
כוס עגבניות מיובשות
חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית בזיליקום יבש
כפית אורגנו יבש
חצי כפית טימין יבש
שמן זית – ברנע פישולין שמנא – עד חצי כוס
הוראות הכנה
מבשלים את הדלעת ,בטטה וגזר עד לרמת "פירה" , מסננים מנוזלים עד כמה שניתן לאחר הבישול.
במעבד מזון לטחון קודם את הדלעת , גזר והבטטה ושיני השום עד לקבלת מרקם חלק
להוסיף בהדרגה את העגבניות עד שהכול נטחן למרקם הרצוי ( יש כאלו שאוהבים שנשארות "חתיכות" קטנות ).
להוסיף את השמן זית והתבלינים.
לסגור בכלי סגור ( רצוי צנצנת זכוכית מעוקרת ) עד 3 שבועות במקרר.
צילום: יפה שנברון