בצק שמן זית הוא רב-תכליתי, עשיר ושימושי מאוד – הוא עובד נהדר בפיצה, פוקצ'ות, או לחם זית. ככל ששמן הזית פירותי יותר, כך הטעם משתפר. ניתן להכפיל או לחצות את המצרכים במתכון זה, בהתאם לצורך.
מצרכים:
2 3/4 כוסות מים פושרים
1 1/2 כוסות שמרים (2 מנות)
1 1/2 כפות מלח
1 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית שמן זית כתית מעולה מבית שמנא
6 1/2 כוסות קמח
אופן ההכנה:
מערבבים את השמרים, המלח, הסוכר, ואת שמן הזית של שמנא ביחד עם מים בקערה גדולה.
מערבבים בעזרת כף, ללא לישה בינתיים, ומיקסר חזק. אם אין מכונה בנמצא, תצטרכו להשתמש בידיים רטובות כדי לשלב את כל הקמח בבלילה.
מכסים ומאפשרים לקערה לנוח בטמפרטורת החדר עד שהבצק עולה ונופל (או משתטח). לוקח בדרך כלל כשעתיים.
בבצק ניתן להשתמש מיד לאחר העלייה הראשונית, אם כי קל יותר לטפל בו כאשר הוא קר. מכסים בליד ומקררים. ניתן להשתמש בבצק כ-12 יום להכנת פיצות, לחמים, ופוקצ'ות עם טעם ארומטי במיוחד.
בתיאבון!