2.5 כוסות של גרגירי חומוס שהושרו במים לילה שלם.
מיץ מלימון וחצי
1 כוס טחינה
מלח
שמן זית – לממרח כפרי ועדין יחסית מומלץ להשתמש בשמן זית מהזנים ברנע-נבאלי – שמנא, ולממרח חריף ועשיר יותר מומלץ לבחור בשמן מזן סורי
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
מבשלים היטב את גרגירי החומוס ומסירים בעדינות מהסיר את הקליפות שצפו, טוחנים את הגרגירים המבושלים עם מעט ממי הבישול, עד שמתקבלת עיסה חלקה.
בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה, הלימון, השום והמלח ומוסיפים לחומוס.
מגישים בעודו חמים בצלחת רחבה ומוזגים מעל שמן זית בנדיבות, ניתן לקשט בגרגרים נוספים\ או להוסיף טחינה ועשבי תיבול.
מצרכים לממרח פול:
1 קופסת שימורים של פול
3 שיני שום כתושות
1 כף כמון
מלח
מיץ מלימון אחד
שמן זית
רבע כוס פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את תכולת קופסת הפול, מסירים מהאש ומועכים את הפול בעזרת מזלג ( לא צריכה להתקבל עיסה חלקה). מוסיפים מיץ לימון, כמון ומלח מגישים על צלחת ויוצקים שמן זית בנדיבות, מפזרים מעל פטרוזילה \ טחינה ומעט פפריקה.
המלצות:
הצעת הגשה: מגישים בצלחת רחבה את ממרח החומוס, מעליו את ממרח הפול ובאמצע טחינה.
להגיש לצד פיתות טריות וביצים קשות.
בתיאבון!