מצרכים לפסטה:
1 חבילת פסטה לפי בחירה
מצרכים לפסטו:
2 כוסות של עלי בזיליקום
4 שיני שום
100 גרם גבינת פרמז'ן
3 כפות צנוברים או שקדים – מומלץ לא חובה
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית – לרוטב פסטו עשיר, חרפרף ועוקצני מומלץ להשתמש בשמן זית מזן סורי – שמנא
אופן ההכנה:
טוחנים יחד את שיני השום עם עלי הבזיליקום, צנוברים ופרמז'ן, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד שמתקבלת עיסה חלקה. מתבלים במלח ופלפל.
מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות יצרן, מסננים מהנוזלים ומערבבים עם הפסטו.
המלצות:
הצעת הגשה: מגישים את הפסטה עם הפסטו ולגרר מעל עוד גבינת פרמז'ן.
לרוטב פסטו-שמנת, מחממים מיכל שמנת מתוקה, מוסיפים 3-4 כפות גדושות ממרח פסטו ומבשלים ביחד 5-10 דקות, מוסיפים לפסטה ומערבבים היטב.
בתיאבון!