20 שיני שום שלמות וקלופות
רבע כפית מלח
כוס וחצי שמן זית, מומלץ להשתמש בשמן זית עז טעם, מזן סורי
גבעול טימין ( קורנית) – מומלץ לא חובה
אופן ההכנה:
מניחים בסיר קטן ועמוק את שיני השום עם המלח ושמן הזית, מבשלים על אש נמוכה ובודקים כל הזמן שהשמן אינו רותח. אם השמן רתח מסירים מהאש עד לצינון ומחזירים.
מבשלים עד ששיני השום מתרככות ומצננים.
מצננים ומעבירים לצנצנת.
המלצות:
במקום בישול בסיר על הגז ניתן לאפות את שיני השום בכלי חסין חום בתנור, בחום של 100 מעלות עד ששיני השום מתרככות.
לאחר הצינון מומלץ להעביר לצנצנת זכוכית ולהוסיף גבעול טרי של טימין.
את השום מומלץ להגיש לצד צנימים וגבינות וכן כתוספת לבשר / תפוחי אדמה וירקות מבושלים.
ניתן להשתמש בשמן לרטבים לבשר ולפסטות או לתיבול סלטים.
בתיאבון!