שניצל איכותי, כמו מבצע צבאי נועז, דורש עבודת הכנה מקדימה. הדרך לשניצל פרימיום מתחילה יום קודם לאכילתו במרינדה בה שוחה חזה העוף וסופג טעמים. ביום הכנת המעדן יש לשלות את חזה העוף מהמרינדה, להפוך בקמח מצה (עוד סוד מקצועי של סבתא נילי) ולטגן בשמן זית – ההמלצה שלנו (ושל טובי השפים) היא מסוג "ברנע-פישולין".
חומרים:
1 ק"ג חזה עוף, חתוך לשניצלים
מרינדה:
2 ביצים
3 כפות סילאן
2 שיני שום כתוש
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי לימון פרוס לפרוסות דקות, כולל הקליפה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
לערבב היטב את חומרי המרינדה ולהשרות את העוף במרינדה למשך לילה במקרר. העוף צריך להיות מופשר לפני כניסתו למרינדה. רגע לפני שהילדים חוזרים מבית הספר יש לשלות את העוף מהמרינדה, לגלגל בקמח מצה ולטגן בשמן זית. את הטיגון יש להתחיל על אש גדולה ולהנמיכה כאשר הופכים את השניצל לצדו השני.
בתיאבון!