מתכון פוקאצ'ות שהתקבל במסגרת תחרות המתכונים של שמנא.
– 1 ק"ג קמח שמרים / קמח לבן ושקית שמרים טריים.
– 12 כפות שמן זית.
– כף מלח.
– 2 כפות סוכר.
ו-2.5-3 כוסות מים פושרים (להתחיל עם 2.5 ולהוסיף בהדרגה עד שהבצק נאסף).
ללוש היטב במיקסר לבצק רך ונוח לעבודה, להתפיח, לחלק ל-6 כדורים, להתפיח עוד רבע שעה, עם האצבעות להוציא אוויר ולמתוח את הבצק לצורה, לפזר מלח גס ולהטמיע עם האצבעות, אפשר לפזר עשבי תיבול/ירקות קלויים, להתפיח עוד רבע שעה ולאפות על 200 מעלות טורבו עד הזהבה (15-18 דקות), כשיוצאות מהתנור למרוח בשמן זית … מומלץ להגיש עם מטבל שמן זית וחומץ בלסמי