המתכון שלפניכם מפיק את המיטב מרשימת הדרישות שהוצגה לעיל. מדובר במנת פסטה, היכולה להיות חלק משולחן החג העמוס במטעמים, אך יכולה גם להוות מרכיב מרכזי בכל אחת מארוחות חול המועד. המנה קלה להכנה, יש לה טעם עשיר, אפשר להגישה קרה ואפשר אם רוצים להכינה בתנאי שטח ממש.
מרכיבים:
250 גרם פסטה קצרה (פנה, פרפרים, ברגים וכו')
בצל גדול
שן שום
כוס אפונה עדינה קפואה
5 כפות שמן זית מסוג ברנע פישולין (לטיגון)
3 כפות שמן זית מסוג סורי (לתיבול)
קורט פלפל שחור גרוס טרי
קורט אורגנו יבש
כפית פפריקה
אופן ההכנה:
חולטים את האפונה במים רותחים למשך 3 דקות ומסננים. מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים על פי ההוראות על הקופסה. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים אותו במחבת עם שמן הזית. לאחר שהבצל הפך שקוף, מועכים את שן השום עם כף היד ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הפפריקה והאורגנו ואת האפונה. מערבבים היטב, מקפיצים קלות ומערבבים עם הפסטה ועם שמן הזית לתיבול בקערת הגשה. נותנים לטעמים להתערבב במשך כ-5 דקות, מגישים וזוללים.
בתיאבון!