מתכנון מאת ענת בלאס
צילום: יפה שנברון
החומרים הדרושים:
200 גר' בורגול גס
150 גר' חמוציות חתוכות
50 גר' אגוזי פקאן לא קלויים קצוצים
2 גזרים מגוררים על פומפיה גסה
4 כפות שומשום קלוי (מטוגן על מחבת טפלון ללא שומן)
פטרוזיליה קצוצה
רכז רימונים
שמן זית ברנע פישולין שמנא
לימון
מלח
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה גדולה את הבורגול, יוצקים מים רותחים, מערבבים היטב ומניחים בצד למנוחה של כ – 40 דק'.
- מסננים את המים העודפים, שוטפים היטב ומצננים.
- מוסיפים לקערה חמוציות, אגוזים, גזר מגורר, פטרוזיליה ושומשום קלוי.
- מתבלים במלח גס, לימון, רכז רימונים ושמן זית ברנע פישולין שמנא
ומערבבים היטב.