שמנא - מתכונים

bread

מתכון לחלה לשבת

אין תחליף לריח המשכר של חלה טריה ברגע יציאתה מהתנור הביתי. נתקלתי כבר במתכונים רבים לסם המשכר הזה, אבל טרם מצאתי אחד בו מומלץ להשתמש בשמן זית, אז הנה לכם. מדובר במתכון לחלה מתוקה המבוסס על מתכון מאתר "שמרית". המתכון נבדק והותאם לשימוש בשמן זית איכותי.

מרכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית "שמרית"
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן זית "ברנע פישולין"
2 ביצים
1 כף מלח שטוחה
1.5 כוסות מים פושרים (המידה המדויקת תלויה בסוג הקמח)
למריחה: 1 ביצה טרופה, פרג לפיזור

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערה קמח, שמרית, סוכר, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים מלח, ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.

משהים בכלי מכוסה לתפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל 3 חלקים, יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה.

מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה. מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-35 דקות עד שהחלות זהובות .
צורכים באופן מיידי עם חמאה רכה, שמן זית "סורי", או גבינת עזים טובה.

בתיאבון!