1 בצל חתוך לקוביות
1 שקית אפונה טרייה מוקפאת
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
מלח
פלפל
1 כפית שטוחה של כורכום
קורט אגוז מוסקט
חמש כפות שמן זית – מומלץ להשתמש בשמן זית מהזנים ברנע-נבאלי-שמנא
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מניחים את שמן הזית וקוביות הבצל, מטגנים עד שהבצל הופך שקוף ומוסיפים את שאר הירקות.
ממלאים את הסיר במים עד לכ- 3/4 מגובהו ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש מוסיפים את התבלינים, בודקים טעמים ומוסיפים אם צריך. מבשלים כחצי שעה.
לאחר חצי שעה מוציאים כ-2 כוסות של ירקות מהמרק, טוחנים את שאר המרק ומחזירים את 2 כוסות הירקות שהוצאנו.
מעבירים לקערות הגשה ומזלפים מעל שמן זית.
המלצות:
מומלץ להגיש בקערית לצד לחם קלוי.
בתיאבון!