שמנא - מתכונים

565_c4050a15254eeea1965a867d4bbee412

מתכון לסלט חסה וגבינה כחולה "כנרת"

מרקמה רך וגמיש, טעמה עדין ומליחותה מאוזנת. מיוצרת בחריצים קטנים של כ-600 גרם כ"א. מתאימה לסלטים, להגשה שולחנית ולכריכים.

בחג השבועות 2010 בחר השף רפאל כהן ממסעדת רפאל במלון דן ת"א, להגיש את גבינת הכנרת בפלטת הגבינות של המסעדה.

מצרכים:

1 ראש חסה בינוני- שטוף ויבש, קרוע גס
200 גר' גבינה כחולה חתוכה לקוביות
50 גר' חמוציות מיובשות
50-100 גר' אגוזי פקאן
אפשר להוסיף תפוח חמצמץ פרוס דק או אפרסמון פרוס דק

לשים את המרכיבים בקערת הגשה יפה.

מצרכים לרוטב:

1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ תפוחים
3 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי

להכניס את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה ולנער היטב.

לצקת את הרוטב על מרכיבי הסלט ממש לפני ההגשה.

בתאבון!