מרקמה רך וגמיש, טעמה עדין ומליחותה מאוזנת. מיוצרת בחריצים קטנים של כ-600 גרם כ"א. מתאימה לסלטים, להגשה שולחנית ולכריכים.
בחג השבועות 2010 בחר השף רפאל כהן ממסעדת רפאל במלון דן ת"א, להגיש את גבינת הכנרת בפלטת הגבינות של המסעדה.
מצרכים:
1 ראש חסה בינוני- שטוף ויבש, קרוע גס
200 גר' גבינה כחולה חתוכה לקוביות
50 גר' חמוציות מיובשות
50-100 גר' אגוזי פקאן
אפשר להוסיף תפוח חמצמץ פרוס דק או אפרסמון פרוס דק
לשים את המרכיבים בקערת הגשה יפה.
מצרכים לרוטב:
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ תפוחים
3 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
להכניס את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה ולנער היטב.
לצקת את הרוטב על מרכיבי הסלט ממש לפני ההגשה.
בתאבון!