שמנא - מתכונים

unnamed-file-7[1]

מתכון לעוגת שמן זית תפוז וקוקוס

3 ביצים
1 כוס ריויון או יוגורט בטעם טבעי
כוס שמן זית 1 – מומלץ להשתמש בשמן זית בעל טעם וארומה מעודנת מהזנים ברנע-פישולין – שמנא
1.5 כוסות סוכר
2 כסות קמח תופח
1/2 כוס קוקוס טחון
מיץ מחצי תפוז בינוני
קליפה מגוררת מתפוז שלם.

אופן ההכנה:

מקציפים יחד את הביצים והסוכר ומוסיפים את הריויון, השמן, גרידת התפוז ומיץ התפוז.
בכלי נפרד מערבבים את הקמח התופח והקוקוס ומוסיפים לקערת הנוזלים, מערבבים מעט עד שהקמח נבלע ונזהרים לא לערבב יותר מידי
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים במשך 40-50 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננע במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

המלצות:

לאחר האפייה ניתן לזגג את העוגה בעזרת 150 גרם אבקת סוכר מעורבבת עם מעט מיץ תפוז.
ניתן להגיש מעל תפוזים פרוסים דק שזוגגו מעט עם סוכר במחבת עד שקיבלו צבע קרמלי.

בתיאבון!