מרכיבים:
2 כוסות קמח פולנטה
3 כוסות מים
כוס חלב
כוס גרגירי תירס טריים או קפואים
25 גרם חמאה
מלח
חבילת גבעולי אספרגוס
3-2 כפות שמן זית ברנע פישולין – שמנא
גביע יוגורט עיזים
שן שום
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 .מרתיחים את המים והחלב בסיר ומוסיפים חצי כפית מלח.
2 .כשהמים רותחים יוצקים את קמח התירס ובוחשים מהר בכף עץ.
3 .מנמיכים את הלהבה ללהבה ממש נמוכה ובוחשים היטב עד שהפולנטה מסמיכה. מוסיפים
את גרגירי התירס והחמאה ומערבבים היטב.
4 .מאדים את גבעולי האספרגוס במים רותחים מספר דקות. מוציאים ומסננים. חותכים את
השליש התחתון של הגבעולים ו
5 .מערבבים את היוגורט עם שן השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס.
6 .בצלחות- יוצקים פולנטה, מניחים מספר גבעולי אספרגוס, יוצקים מעט שמן זית ברנע
פישולין – שמנא ואת רוטב היוגורט מגישים בצד.
בתיאבון!