שמנא - מתכונים

36474017_1762021500540261_9119757303753474048_o

מתכון לפולנטה עם אספרגוס ויוגורט

מרכיבים:

2 כוסות קמח פולנטה

3 כוסות מים

כוס חלב

כוס גרגירי תירס טריים או קפואים

25 גרם חמאה

מלח

חבילת גבעולי אספרגוס

3-2 כפות שמן זית ברנע פישולין – שמנא

גביע יוגורט עיזים

שן שום

מיץ מחצי לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 .מרתיחים את המים והחלב בסיר ומוסיפים חצי כפית מלח.

2 .כשהמים רותחים יוצקים את קמח התירס ובוחשים מהר בכף עץ.

3 .מנמיכים את הלהבה ללהבה ממש נמוכה ובוחשים היטב עד שהפולנטה מסמיכה. מוסיפים

את גרגירי התירס והחמאה ומערבבים היטב.

4 .מאדים את גבעולי האספרגוס במים רותחים מספר דקות. מוציאים ומסננים. חותכים את

השליש התחתון של הגבעולים ו

5 .מערבבים את היוגורט עם שן השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס.

6 .בצלחות- יוצקים פולנטה, מניחים מספר גבעולי אספרגוס, יוצקים מעט שמן זית ברנע

פישולין – שמנא ואת רוטב היוגורט מגישים בצד.

בתיאבון!