שמנא - מתכונים

399px-icebox_cake

מתכון קינוח בכוסות

מהמטבח של: לאה זוהר

לקראמבל:

כוס קמח מלא
2 כפות אבקת סוכר, מי שאוהב מתוק שיוסיף עוד כף
1/2 כוס שמן זית ברנע נבאלי – שמנא
חצי כוס שמן קוקוס או 50 גרם נטורינה קוקוס(מרגרינה חדשה)
חצי כוס שקדים גרוסים, מעט קינמון לפי הטעם
כף קמח או קמח מצה בפסח

לערבב וליצור פירורים אחידים, גסים
אופים בתבנית על נייר אפייה בטורבו 180 מ"צ כ-12 דקות עד להזהבה – להיזהר לא לשרוף – לא לזוז מהתנור

לקרמים
קרם גבינה וניל:
500 גרם גבינת ריקוטה
2 מכלי שמנת חמוצה
כוס סוכר (אפשר פחות למי שלא אוהב מתוק)
אריזת אינסטנט פודינג וניל

מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב
מעבירים את שאר החומרים לקערה ומקציפים ביחד
מאחדים תערובות בקיפול זהיר
מקררים היטב במקרר כמה שעות להתייצבות

לקרם חלבה , סילאן או שוקולד
500 גרם גבינה לבנה
4 מכלי שמנת מתוקה
2 מכלי שמנת חמוצה
צנצנת ממרח חלבה בטעמים של שוקולד או סילאן

מקציפים הכל יחד להתייצבות ומקררים

להגשה מניחים מנת קרם וניל בכוסית הגשה, מעליה מנת קרם חלבה.
מצננים היטב ולפני הגשה מפזרים קראמבל שישאר קראנצ'י