שמנא - מתכונים

0

רוזלך שמעלה חיוך

המתכון של אלה ישראלה אילון, נשלח במסגרת תחרות המתכונים של שמנא

הרוזלך האהובים על כולם
4 כוסות קמח לבן
300 מ"ל מים
1 כפית מחוקה שמרים יבשים
רבע כוס שמן זית איכותי של שמנא
קורט מלח
– ללוש במיקסר קודם את המים, קמח ושמרים.
להוסיף את שמן הזית בהדרגה ולבסוף את המלח.
ללוש כ – 10 דקות.
להתפיח את הבצק במקום חמים כשעה.
לחלק את הבצק ל – 4 ולרדד כל חלק.לעלה.
למרוח על הבצק מה שאוהבים – נוטלהאו קינמון וסוכר או לוטוס.
לתנור מחומם, משך האפיה די קצר, כ – 5 דקות עד שהבצק מעט משחים.

לכל זני שמן הזית של שמנא.