שמנא - מתכונים
מתכון לקרן של שפע ואהבה
לקראת סדנת הלחמים המעוצבים עם גליה מידן, בעלת הבלוג BeautiFood – ביוטיפוד, גילה הסכימה לשתף אותנו במתכון מיוחד – קרן של שפע ואהבה! למילוי קרן השפע –
מתכון לממרח שעועית לבנה, שקדים ושום
מצרכים: 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת היטב 2/1 כוס שקדים לבנים 3-1 שיני שום, לפי הטעם 4/1 כוס שמן זית ברנע פישולין – שמנא מלח
מתכון קישואונים במרינדת שמן זית ושום של לאה זהר
מצרכים: 1 קילוגרם קישואונים קטנים חצויים (כעת העונה ובמחיר שפוי) ראש שום טרי סגול או לבן – להפריד שיניים ולחצות עם הקליפה חצי כפית פלפל
מתכון קינוח בכוסות
מהמטבח של: לאה זוהר לקראמבל: כוס קמח מלא 2 כפות אבקת סוכר, מי שאוהב מתוק שיוסיף עוד כף 1/2 כוס שמן זית ברנע נבאלי –
מתכון פלפלי טינקרבל במילוי גבינות וברוטב עגבניות
מהמטבח של: לאה זוהר 8 מנות: 4 פלפלים לכל סועד, גדולים ובכל הצבעים, לנקות היטב 500 גרם ריקוטה 250 גרם בולגרית 100 גרם קשקבל או
מתכון קישואים ביוגורט
מהמטבח של: לאה זוהר מרכיבים (8 מנות): 1 ק"ג קישואים חתוכים לקוביות (אפשר זוקיני כהים) שמן זית ברנע נבאלי – שמנא כוס שמיר קצוץ כף
מתכון ממרח שקדים עם עגבניות מיובשות
2 כוסות שקדים מקולפים 2/1 כוס מים 2/1 כוס עגבניות מיובשות מלח, פלפל 3-2 שיני שום עשבי תיבול לפי הטעם 2/1 כוס שמן זית ברנע
מתכון ממרח שום
20 שיני שום בצל בינוני 2 צרורות פטרוזיליה מלח, פלפל 2 צרורות כוסברה 2/1 כוס שמן זית ברנע פישולין – שמנא אופן ההכנה: לטחון את
מתכון טפנד ארטישוק
5-10 לבבות ארטישוק טריים מבושלים או משומרים ושטופים היטב 5-4 שיני שום 2/1 כוס שקדים קלופים 2/1 כוס מים 2/1 כוס שמן זית ברנע פישולין
מתכון צזיקי לשבועות
צזיקי הוא מאכל רב שימושי המופיע על כל שולחן בקפריסין, יוון, טורקיה וצפונה דרך הבלקן עד גרוזיה. צזיקי מופיע תחת שמות רבים (צציק, ג'ג'יק, צזיקי
מתכון פסטה לסוכות
המתכון שלפניכם מפיק את המיטב מרשימת הדרישות שהוצגה לעיל. מדובר במנת פסטה, היכולה להיות חלק משולחן החג העמוס במטעמים, אך יכולה גם להוות מרכיב מרכזי
מתכון לסלט תאנים, גבינה בולגרית ועלי בייבי
מצרכים: 100 גר' גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות 400 גר' תאנים יפות, קרות מאוד, חתוכות לרבעים. צרור רענן של עלי בייבי מצרכים לרוטב: 6 כפות
מתכון לסלט חסה וגבינה כחולה "כנרת"
מרקמה רך וגמיש, טעמה עדין ומליחותה מאוזנת. מיוצרת בחריצים קטנים של כ-600 גרם כ"א. מתאימה לסלטים, להגשה שולחנית ולכריכים. בחג השבועות 2010 בחר השף רפאל
מתכון לחלה לשבת
אין תחליף לריח המשכר של חלה טריה ברגע יציאתה מהתנור הביתי. נתקלתי כבר במתכונים רבים לסם המשכר הזה, אבל טרם מצאתי אחד בו מומלץ להשתמש
מתכון לשניצל של סבתא נילי
שניצל איכותי, כמו מבצע צבאי נועז, דורש עבודת הכנה מקדימה. הדרך לשניצל פרימיום מתחילה יום קודם לאכילתו במרינדה בה שוחה חזה העוף וסופג טעמים. ביום
מתכון לקרפאצ'ו סינטה – מאת עפרה קיוי
נתח סינטה שלם ( או פחות לפי מספר המנות שמכינים) להקפיא חצי הקפאה. להוציא חצי קפואה ולחתוך לפרוסות דקות מאוד. את הפרוסות דופקים מעט עם
מתכון לטאטן ירקות ובשר – מאת נורית פלד
שלושה פלפלים 2 בטטות 3 קישואים חציל צרור פטרוזיליה ראש שום שמן זית של "שמנא" מלח פלפל חררצ' שזו תערובת תבלינים טריפוליטאית. חצי ק"ג בשר
מתכון לאורז עם עשבי תיבול ועגבניות מיובשות
1 כוס אורז- רצוי בסמטי 1 בצל קצוץ שמונה כפות שמן זית – לתבשיל עשיר וארומטי מומלץ להתשמש בשמן זית מהזנים ברנע-נבאלי שמנא 4 עגבניות
מתכון למרק אפונה
1 בצל חתוך לקוביות 1 שקית אפונה טרייה מוקפאת 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות 1 גזר חתוך לקוביות 1/2 כוס פטרוזילה קצוצה מלח פלפל
מתכון לפסטה ברוטב פסטו
מצרכים לפסטה: 1 חבילת פסטה לפי בחירה מצרכים לפסטו: 2 כוסות של עלי בזיליקום 4 שיני שום 100 גרם גבינת פרמז'ן 3 כפות צנוברים או
מתכון לעוגת שמן זית תפוז וקוקוס
3 ביצים 1 כוס ריויון או יוגורט בטעם טבעי כוס שמן זית 1 – מומלץ להשתמש בשמן זית בעל טעם וארומה מעודנת מהזנים ברנע-פישולין –